Gaminkite garuose su garine orkaite. Patarimai skaniems ir sveikiems patiekalams gaminti
Maisto gaminimas garuose yra skanių ir naudingų patiekalų gaminimo būdas. Tai universalus metodas, iš kurio išgaunamos geriausios savybės - nuo traškių daržovių iki minkštos žuvies, sultingos mėsos ir tobulų koldūnų – visa tai dėka garų. Vis dėl to, garinės orkaitės dar tik skinasi kelią į mūsų namų virtuves.
Gaminimas su garais yra vienas natūraliausių ir sveikiausių maisto ruošimo būdų, išsaugant kiekvieno patiekalo ingredientų vientisumą. Siekame padėti jums sužinoti, kaip gaminimas garuose gali tapti kertiniu jūsų kasdienio maisto ruošimo būdu, užtikrinančiu skanius ir sočius patiekalus visai šeimai.
Kas yra gaminimas garuose?
Gaminimas garuose yra apie paprastumą ir sveikatą. Tiesiog naudojant garus, maistas verda lygiai ir švelniai, ir geriau už daugelį kitų kepimo būdų išsaugo skonį ir maistingumą.
Kai gaminatemaistą garo orkaitėje, galvokite apie tai kaip apie spa procedūrą jūsų daržovėms, žuviai, mėsai ar vištienai. Skirtingai nuo virimo, kuris gali švaistyti maistinius elementus vandenyje, ar kepimo, kuris dažnai prideda papildomo riebalų, gaminimas garuose išlaiko maksimalų kiekį naudingų medžiagų esančių maiste. Tai paprastas būdas paruošti skanius patiekalus, kurie yra naudingi jūsų šeimai.
Gaminimas garinėje orkaitėje - kaip tai veikia?
Garinėje orkaitėje jūsų patiekalą apsupa garas, užtikrinant lygų kepimą ir skonio išsaugojimą.
Garinės orkaitęs gali viską - nuo sultingos keptos vištienos iki purios, aukso spalvos duonos. Naujausi modeliai gali automatiškai reguliuoti garo ir šilumos santykį, užtikrinant, kad kiekvienas patiekalas būtų restorano lygio
Gaminimo garuose nauda
Pasiruoškite pakeisti savo patiekalų ruošimo būdą. Gaminimas garuose reiškia lengvai paruoštus patiekalus, kurie yra tiek sveiki, tiek skanūs. Štai kodėl tai yra protingas pasirinkimas jūsų šeimos virtuvėje.
- Pilnas skonis ir tekstūra
- Sveikesnis gaminimas, nuo šiol, nereiškia išraiškingų skonių atsisakymo.
- Gaminimas garuose saugo maisto natūralias savybes. Jūs galite mėgautis savo patiekalųautentiškais skoniais, dažnai be papildomų prieskonių.
- Pažangios technologijos protingai derina šilumą ir garą, suteikiant aptiekalams kietumą išorėje ir sultingumą viduje.
- Visapusiškas ir tolygus kepimas maistingiems patiekalams
Garų virtuvės paslaptis yra maisto virtimas būtent taip, kaip reikia - kiekvieną kartą. Tai švelnus procesas, kuris lygiai paskleidžia šilumą, todėl kiekviena patiekalo dalis iškepta iki tobulumo, neprarandant maistingųjų medžiagų.
Kuomet savo daržoves kepate garuose, jūs išsaugote vitaminius, kuriuos kitais kepimo būdais galėtumėte prarasti. Tai reiškia, kad jūsų žaliosios daržovės gali išlaikyti daugiau vitamino C, B ir folio rūgšties, būtinus elementus sveikai šeimai. Su naujausiomis išmaniomis garinėmis orkaitėmis jūs turite kontrolę, užtikrinant, kad visos šios brangiosios maistingosios medžiagos būtų patiekiamos ant kiekvieno lėkšto.
Galimybių pasaulis. Maistas kurį galite gaminti su savo garine rokaite
Garinės orkaitės privalumas yra jos universalumas, leidžiantis jums gaminti įvairius patiekalus, nuo paprastų iki sudėtingų. Mėgaukitės savo mėgstamomis keptomis daržovėmis, išlaikydami skonį ir maistingąsias medžiagas arba kiaulienos nugarine tokia sultinga, kad net tirpsta burnoje. Netgi žuvimi ir jūros gėrybėmis, tokio skonio, lyg jos katik būtų ištrauktos iš Jūros.
Ryžiai, pagaminti garuose, kiekvieną kartą yra tobulo purumo, o duona turi kietą išorę ir minkštą vidų. Makaronai bus paruošit tobulai - al dente.
Štai trumpas sąrašas ingredientų, kuriuos labiau mėgstama kepti garuose:
- Žuvys ir jūros gėrybės - švelnios, drėgnos ir tikro skonio
- Raudona mėsa - idealiai iškepta, išsaugant sultis
- Vištiena ir balta mėsa - Neišsausėja ir būna sultinga
- Daržovės - natūralios spalvos ir turtingos maistinių medžiagų
- Duona ir pyragai - puikiai iškils ir turės aukso plutą
- Makaronai - idealios tekstūros
- Kiaušiniai - iškepti būtent taip, kaip jums patinka
Patarimai sėkmingam gaminimui garuose
Jei naudojate garinę orkaitę pirmą kartą, štai keletas patarimų, kad pradžia būtų sėkminga.
Pirmuosius patiekalus gaminkite paprastesnius, pavyzdžiui, daržoves ar žuvį. Jūs iškart galėsite pamatyti ir patirti skirtumą, kurį sukelia garas.
Bandykite gaminti receptus, kuriuos gerai žinote. Galite atrasti senbus aptekalus naujai.
Gaminimas garuose gali būti greitesnis nei tradiciniai metodai. Atitinkamai - stebėkite procesą, kad neperkeptumėte patiekalo
Kuomet naudosite savo garinę rokaitę, pamatysite, kaip lengva yra kiekvieną dieną kepti sveikesnius ir skanesnius patiekalus.