Citrininis pyragas padengtas morengais
Ingredientai
Tešla: 250 g. miltų, 125 g. sviesto, žiupsnelis druskos ir 70 ml drungno vandens
Citrinų kremas: 2 citrinos, 3 kiaušinių tryniai, 200 ml grietinėlės, 2 šaukštai miltų, 70 g. rudojo cukraus
Morengai: 3 kiaušinių baltymai, žiupsnelis druskos, 125 g. rudojo cukraus ir 125 g. cukraus pudros
Tešlai
Sumaišykite miltus ir druską. Sumaišykite gabalėliais supjaustytą sviestą su miltais ir suminkykite rankomis. Įpilkite drungno vandens su suformuokite kamuolį. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Paskleiskite tešlą kepimo skardoje ir kepkite ją 15 minučių 180°C temperatūroje.
Citrinų kremui
Sumaišykite cukrų su kiaušinių tryniais. Tada sudėkite 2 citrinų žieveles ir jų sultis. Pabaigai įdėkite kremą, miltus ir viską gerai išmaišykite. Kremą supilkite ant prieš tai pakepto pagrindo ir, tada, dar kartą pašaukite jį į orkaitę 20 minučių 180°C temperatūroje.
Morengams
Suplakite kiaušinių baltymus iki kol jie sutirštės, įberkite rudojo cukraus ir toliau plakite. Kai pabaigsite, suberkite cukraus pudrą ir kruopščiai viską išmaišykite. Supilkite morengus į dekoravimo maišelį ir papuoškite pyragą.