Citrininis rikotos pyragas su čiobreliais ir migdolais
Citrininis rikotos pyragas su čiobreliais ir migdolais
Ingredientai
4 kiaušiniai
3 dl cukraus
120 g kambario temperatūros sviesto
1 arb. š. vanilinės pudros
2 citrinos (reikės tik jų žievelių)
6 ½ dl miltų
300 g rikotos sūrio
2 rozmarino šakelės
1 dl migdolų dribsnių
Cukraus pudros papuošimui
Žingsniai
1. Virtuviniame kombaine plakite kiaušinius su cukrumi tol, kol gausite tolygią masę. Dėkite vanilę, citrinos žieveles, sviestą ir išmaišykite. Po truputį berkite miltus, dėkite rikotos sūrį, rozmarino lapelius, viską išmaišykite iki vientisos masės.
ŽIŪRĖTI „KITCHEN ASSISTENT™“ VIRTUVĮ KOMBAINĄ
2. Tešlą supilkite į karščiui atsparią formą. Naudodami šiek tiek garų, kepkite 180 °C laipsnių temperatūroje tol, kol kepinys apskrus (35-45 min.).
3. Papuoškite pyragą cukraus pudra bei rozmarino šakelėmis.
Vidutiniškai garų + karštis
Gaminti 35-45 min.
180°C