Veganiškas mėlynių pyragas
Ingredientai
200 g miltų
60 g rudojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
250 ml migdolų pieno
1 šaukštas riešutų sviesto
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 bananas
300 g šaldytų mėlynių
1 žingsnis
Atitirpinkite mėlynes ir jas gerai sutrinkite trintuvu. Nukoškite mišinį, kad atsikratytumėte žievelių. Įpilkite šiek tiek vandens, kol pasieksite į sultis panašią konsistenciją.
2 žingsnis
Sutrinkite bananą. Sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius ir tada sudėkite banano tyrę, riešutų sviestą, aliejų ir pieną. Viską sumaišykite.
3 žingsnis
Keptuvėje, su šiek tiek aliejaus, pakepkite du blynelius. Tada į mišinį pridėkite vieną šaukštą mėlynių sulčių ir gerai išmaišykite. Iškepkite dar du blynelius naudojant naują mišinį. Kartokite tai kol baigsis blynelių mišinys.
4 žingsnis
Prieš patiekiant blynelius perpjaukite, kad atskleistumėte spalvų įvairovę. Ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelės ir ragaukite, kol karšti.