Ingredientai
(vienam 16 cm skersmens sūrio pyragui)
Pagrindas
100 g kvietinių miltų sausainių, 2 valgomieji šaukštai cukraus, 60 g sviesto
Įdaras
500 g grietinėlės sūrio, 2 valgomieji šaukštai universalių miltų, 3 kiaušiniai, 40 ml riebios grietinėlės, 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminimo būdas
1) Paruoškite plutelę
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, tuomet sutraiškykite sausainius iki smulkių trupinių. Trintuvas „Masterpiece Blender“ tobulai tinka šiam darbui – trupinius gausite per kelias sekundes. Sumaišykite juos su išlydytu sviestu ir cukrumi, tuomet sudėkite mišinį į 16 cm apvalią torto formą ir paspauskite. Norėdami gauti traškų ir gerą pagrindą, kepkite maždaug 10 minučių 180 °C temperatūroje.
Nuo sūrio pyragų iki švelnių sriubų – su „Masterpiece Blender“ pasieksite daug geresnių rezultatų.
2) Pagaminkite įdarą
Išplakite sūrį iki kreminės konsistencijos, tuomet pridėkite cukraus, grietinės, vanilės ekstrakto, miltų ir kiaušinius. Įpilkite 100 ml vandens į orkaitę. Pasukite rankenėlę ties simboliu „PlusSteam“, įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir spauskite mygtuką „PlusSteam“. Jau po 5 minučių galėsite kepti.
3) Įpilkite, gaminkite ir atvėsinkite
Įpilkite įdarą į formą ir kepkite 15 minučių 180 °C temperatūroje. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir kepkite dar 25 minutes arba kol pyragas sutvirtės ir tik jo vidurys atrodys ne visiškai kietas. Išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių. Palaukite, kol atvės ir visiškai sustings – sūrio pyragas bus švelnus kaip šilkas.