Ingredientai
(vienam 16 cm skersmens šokoladiniam pyragui)
Biskvitas
3 dideli kiaušiniai, 80 g cukraus, 30 g bulvių krakmolo, 40 g miltų, 2 valgomieji šaukštai kakavos miltelių, 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Tamsus šokoladinis įdaras
200 ml riebios grietinėlės, 90 g cukraus, 260 g smulkinto tamsaus šokolado, 30 g sviesto
Gaminimo būdas
1) Paruoškite mišinį
Maišymo inde suplakite tris kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps. Pilkite mišinį į plaktuvą ir plakite, kol tūris padidės tris kartus. Naudojant „Kitchen Assistent“ plakti bus nesunku. Po to persijokite bulvių krakmolą su miltais, kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Supilkite sausus ingredientus į kiaušinių plakinį. Supilkite tešlą į 16 cm skersmens apvalią pyrago formą.
2) Garai purumui
100 ml vandens įpilkite į garinę orkaitę. Pasukite rankenėlę ties simboliu „PlusSteam“, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Spauskite mygtuką „PlusSteam“ ir palaukite penkias minutes. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 25 minutes arba kol biskvitas sukietės. Padėkite pyragą ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
3) Pagaminkite įdarą
Prikaistuvyje užvirinkite riebią grietinėlę ir cukrų. Užpilkite karštą kremo mišinį ant sviesto ir smulkinto juodojo šokolado. Palaukite dvi minutes ir po to mišinį išmaišykite plaktuvu, kol jis taps vienalyte mase.
4) Surinkite savo kūrinį
Biskvitinį pyragą padalinkite į dvi lygias apvalias dalis. Pusę įdaro užtepkite ant vienos biskvito dalies. Uždėkite kitą pusę biskvito ant viršaus ir likusią įdaro dalį užtepkite ant viršaus, iki pat kraštų. Įdėkite pyragą į šaldytuvą maždaug 20 minučių arba kol įdaras sustings. Pasilepinkite ir nepamirškite pasidalinti!