Avienos kepsnys su rozmarinais ir čiobreliais
Sekmadieninis kepsnys
Nuostabiai paruoštas avienos kepsnys su aromatingomis žolelėmis sekmadienio pietus pavers gardžia proga. Čiobrelių ir rozmarinų aromatas suburs visą šeimą ir svečius prie stalo, kad galėtumėte mėgautis gardžiu ir maloniu patiekalu.
Ingredientai (4–6 porcijos)
3 kg avienos be kaulo, 1 šaukštas alyvų aliejaus, jūros druska, skaldyti juodieji pipirai, 1 puodelis raudono vyno, 10 nenuluptų česnako skiltelių, 2 šaukštai prancūziškų garstyčių, 6 rozmarinų šakelės, 6 čiobrelių šakelės, 1 puodelis vištienos sultinio, 4 šaukštai rudojo cukraus, 1 šaukštas sviesto
Paruošimas
1. Į didelį dubenį sudėkite 2 šaukštus cukraus, aliejų, garstyčias, druską ir pipirus ir viską sumaišykite. Tada įdėkite avieną ir marinuokite 20 minučių.
2. Apsaugokite avieną su kulinariniais siūlais. Padėkite avieną į kepimo skardą, kad odelė liktų viršuje. Apdėkite česnaku, rozmarino ir čiobrelio šakelėmis ir apliekite marinatu bei vištienos sultiniu.
3. Avieną pabarstykite likusiu cukrumi. Kepkite mėsą žemu garų nustatymu 180°C temperatūroje iki kol vidinė temperatūra pasieks 54–60°C, apie 2 valandas ir 20 minučių.
4. Baigus kepti, likusias sultis supilkite į puodą kartu su 1 puodeliu raudono vyno. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Pavirinkite padažą ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Tuo tarpu, į keptuvę įdėkite 1 šaukštą sviesto ir šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite kepsnį ant stiprios ugnies, iki kol kepsnys įgaus auksinį atspalvį išorėje.
5. Plonai supjaustykite mėsą ir patiekite kartu su vyno padažu.