Blynai su uogiene, skrudintomis pistacijomis ir migdolais

Blynai su uogiene, skrudintomis pistacijomis ir migdolais

Mėgaukitės blyneliais

Skanaukite ir mėgaukitės gundančia krūva gardžių blynelių. Papildykite uogiene, skrudintomis pistacijomis bei migdolais ir turėsite tobulą saldžių ir pikantiškų skonių derinį. Nuostabus būdas užbaigti vakarienę ar pradėti naują dieną.

Ingredientai (9 blyneliams)

Blyneliai

1 kiaušinis, 3 1 ⁄4 puodeliai pieno, 2 šaukštai lydyto sviesto, 1 puodelis miltų, 1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 1⁄2 arbatinio šaukštelio druskos

Uogienė

1/4 puodelio suspausto rudojo cukraus, 2 šaukštai šviežių citrinų sulčių, 3 puodeliai (apie 350g.) įvairių mėgstamų uogų.

Skrudintos pistacijos ir migdolai

1 puodelis smulkintų pistacijų ir migdolų

Ruošimas

Pirmas žingsnis (blyneliams)

Dideliame dubenyje gerai išplakite kiaušinį. Tada supilkite pieną, lydytą sviestą, sukratykite visus sausuosius ingredientus ir viską gerai sumaišykite. Ištepkite keptuvę sviestu ir įkaitinkite.

Įpilkite šiek tiek tešlos (apie ketvirtadalį puodelio) į keptuvę ir paskleiskite po visą paviršių. Kai pasirodys ir pradės sprogti pirmieji burbuliukai, blynelį apverskite ir kepkite toliau.

Antras žingsnis (uogienei)

Suberkite uogas į keptuvę. Tada įberkite rudojo cukraus ir citrinų sulčių, kol cukrus ištirps. Švelniai maišykite, iki kol uogos įšils ir pasklis sultys, apie 2–3 minutes.

Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.

Trečias žingsnis (skrudintos pistacijos ir migdolai)

Į ant vidutinės ugnies kaitinamą keptuvę suberkite smulkintus riešutus ir kaitinkite juos apie 7 minutes. Pastoviai maišykite, kad riešutai apskrustų tolygiai.

Apliekite blynelius uogiene ir apibarstykite skrudintais riešutais.

Skaitykite daugiau