Traškus obuolių ir sūrio pyragas
Traškus obuolių ir sūrio pyragas
Ingredientai
1 pakuotė šaldytos pyrago tešlos
100 ml granuliuoto cukraus
150 ml universalių miltų, padalinti į 2 lygias dalis
1 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. malto muskato
5 vid. dydžio lupti ir supjaustyti obuoliai
100 ml avižinių dribsnių
100 ml rudojo cukraus
50 g sviesto
140 ml tarkuoto čedario sūrio
Žingsniai
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Šaldyta tešla išklokite kepimo indą.
3. Granuliuotą cukrų sumaišykite su cinamonu, muskatu, pusę porcijos miltų ir viską gerai sumaišykite. Sudėkite pjaustytus obuolius, juos gerai išmaišykite su miltais ir prieskoniais ir viską sudėkite į kepimo indą tarp šaldytos tešlos.
4. Sumaišykite avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, likusius miltus ir išlydytą sviestą. Supilkite ant obuolių ir viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.
5. Kepkite apie 50 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
Puikiai tinka su vaniliniais ledais!