900 SensePro® Hob
Sveikiname pradėjus naudotis „Electrolux“ gaminiu
Sveikiname pradėjus naudotis naująja intuityviąja „Electrolux“ kaitlente. Išsirinkote gaminį, kuriame atsispindi šios srities profesionalų per dešimtmečius sukaupta patirtis ir naujovės. Pažangus ir stilingas prietaisas buvo sukurtas specialiai jums. Kad ir ką gamintumėte, kiekvieną kartą būsite tikri, kad rezultatas bus nepriekaištingas.
Kaitlentės apžvalga
Susipažinkite su savo naująja kaitlente SensePro®. Supratote kaip ji veikia? Metas pradėti gaminti.
- Indukcinė kaitvietė su Kepimo vadovas
- Indukcinė kaitvietė su Kepimo vadovas ir Kepti keptuvėje
- Valdiklių skydelis
- Indukcinė kaitvietė
- Kaitvietė su antena PERSPĖJIMAS: Nieko nedėkite ant kaitlentės šioje vietoje.
Valdymo skydelio apžvalga
Valdymo skydelis suteikia lengvą prieigą prie visų kaitlentės funkcijų.
- ĮJUNGTI / IŠJUNGTIkaitlentei įjungti ir išjungti.
- Atveria ir užveria Meniu.
- Nuoroda į maisto gaminimo funkcijas, kurios naudojamos su Maisto termometras.
- Kaitvietės pasirinkimas, atveria pasirinktos kaitvietės slankiklį.
- Kaitvietės indikatorius, rodo, kurios kaitvietės slankiklis yra aktyvus.
- Laikmačio funkcijai aktyvinti.
- Slankiklis kaitinimo nuostatai reguliuoti.
- „PowerBoost“, galima greitai užvirinti didelį kiekį vandens.
- Užrakina valdymo skydelį.
- Hob²Hood infraraudonųjų spindulių signalų perdavimo mechanizmo langelis. Neuždenkite jo.
- Sustabdyti, mažiausiam kaitinimo lygiui nustatyti visose įjungtose kaitvietėse.
- Rodo esamą kaitinimo lygį.
- Lygiagretusis sujungimas, sujungia kaitvietes.
- Visas ryšys / nėra signalo Rodo ryšio signalo stiprumą tarp Maisto termometras ir antenos.
Maisto termometras apžvalga
Belaidis termometras be baterijų labai tiksliai kontroliuos temperatūrą.
- Matavimo taškas
- Minimalaus lygio žyma
- Rekomenduojamas panardinimo intervalas (skysčiuose)
- Kalibravimo kodas
- Kablys, skirtas Maisto termometras uždėti ant krašto
- Rankena su viduje įtaisyta antena
Pagrindinės savybės
Skirkite šiek tiek laiko ir susipažinkite su pagrindinėmis SensePro® kaitlentės funkcijomis ir savybėmis.
Pradėti
Jeigu norite sklandžiai pradėti naudotis naujuoju prietaisu, atlikite šiuos veiksmus.Prieš įrengdami, užsirašykite serijos numerį. Jeigu žinote kaitlentės serijos numerį, daug lengviau gausite tinkamą aptarnavimą ir pagalbą, pvz., jeigu reikės kreiptis į įgaliotąjį techninės priežiūros centrą.
Serijos numerį galite rasti techninių duomenų plokštelėje, kaitlentės apačioje.
Prieš pradėdami ruošti maistą, įsitikinkite, kad nauja kaitlentė tinkamai įrengta.
Vadovaukitės su prietaisu pateiktomis instrukcijomis. Visus elektros prijungimus privalo įrengti kvalifikuotas elektrikas.
Į baldus įmontuojamos kaitlentės gali būti naudojamos tik po to, kai jos bus įrengtos tinkamame galiojančius standartus atitinkančiame paviršiuje.
- gaminant maistą kaitlentės ventiliacija gali sušildyti stalčiuje laikomus daiktus.
- Nelaikykite stalčiuje jokių mažų daiktų ar popieriaus lapų. Popierių gali įtraukti į aušinimo ventiliatorius ir juos sugadinti ar pažeisti vėsinimo sistemą.
Papildoma informacija, kur dėti kaitlentę
- Jokiu būdu neįrenkite prietaiso greta durų ir po langu. Atidarant duris ar langą, įkaitę prikaistuviai gali nukristi nuo prietaiso.
- Jeigu prietaisas įrengiaas virš stalčiaus, išlaikykite ne mažesnį kaip 2 cm atstumą tarp kaitlentės apačios ir stalčiuje laikomų dalių.
- Išimkite spintelėje po prietaisu įdėtas pertvaras.
Papildoma informacija apie elektros prijungimą
- Prieš atlikdami bet kokį darbą, įsitikinkite, kad prietaisas būtų atjungtas nuo maitinimo.
- Prietaisą būtina įžeminti.
- Įsitikinkite, kad parametrai techninių duomenų plokštelėje atitinka maitinimo tinklo elektros vardinius duomenis.
- Įsitikinkite, kad įrengta apsauga nuo elektros smūgių.
- Dalių su įtampa ir izoliuotų dalių apsauga nuo smūgių turi būti pritvirtinta taip, kad nebūtų galima nuimti be įrankių.
- Įsitikinkite, kad prietaisas yra tinkamai įrengtas. Dėl laisvo ir netinkamo elektros maitinimo laido ar kištuko (jeigu taikytina) gnybtas gali įkaisti.
- Naudokite tinkamą elektros maitinimo laidą.
- Ant laido naudokite įtempimą mažinančią sąvaržą.
- Pasirūpinkite, kad elektros laidai nesusipainiotų.
- Įsitikinkite, kad maitinimo laidas ar kištukas (jeigu taikytina) neliestų karšto prietaiso ar karštų prikaistuvių, kai jungiate prietaisą į netoli esančius lizdus.
- Nenaudokite daugiakanalių adapterių ir ilginamųjų laidų.
- Būkite atsargūs, kad nesugadintumėte elektros kištuko (jeigu taikytina) ar maitinimo laido. Kreipkitės į mūsų įgaliotąjį techninės priežiūros centrą arba elektriką, jeigu reikia pakeisti pažeistą maitinimo laidą.
- Elektros kištuką į tinklo lizdą junkite tik tuomet, kai visiškai pabaigsite įrengimą. Įsitikinkite, kad įrengus prietaisą, elektros laido kištuką būtų lengva pasiekti.
- Jeigu tinklo lizdas atsilaisvinęs, nejunkite kištuko.
-
Norėdami išjungti prietaisą, netraukite už maitinimo laido. Visada traukite paėmę už elektros kištuko.
- Naudokite tik tinkamus izoliavimo įtaisus: liniją apsaugančius automatinius jungiklius, saugiklius (įsukami saugikliai turi būti išimami iš jų laikiklio), įžeminimo nuotėkio atjungiamuosius įtaisus ir kontaktorius.
- Elektros instaliacija privalo turėti izoliavimo įtaisą, kuris leidžia atjungti prietaisą nuo maitinimo tinklo ties visais poliais. Tarp izoliavimo įtaiso kontaktų turi būti mažiausiai 3 mm pločio tarpelis.
Prieš pereidami į naują virėjo meistriškumo lygį, leiskite mums padėti pirmą kartą atlikti prietaiso sąranką.
Prijunkite kaitlentę SensePro® ir atlikite nustatymus, prieš pradėdami gaminti pirmus patiekalus.
Gerai paruoškite kaitlentę ir Maisto termometras darbui pirmiausia juos išvalę.
Patikrinkite, ar kaitlentė yra išjungta ir atvėsus.
- Kaitlentę valykite minkšta šluoste ir šiltu vandeniu su neutralia, švelnia valymo priemone.
- Valykite Maisto termometras minkšta šluoste ir šiltu vandeniu su neutralia, švelnia valymo priemone.
Sukonfigūruokite naują SensePro® kaitlentę, kad ji jums tiktų.
Kai pirmą kartą įjungiate kaitlentę, reikia nustatyti Kalba, Ekrano ryškumas ir Įspėjamo signalo garsas.
-
Lieskite
1 sekundę, kad įjungtumėte kaitlentę. - Pasisveikinimo ekrane palieskite Start.
- Pasirinkite pageidaujamą Kalba ir palieskite Gerai.
-
Pasirinkite pageidaujamą Ekrano ryškumas lygį ir palieskite Gerai.
4-asis lygis yra ryškiausias.
- Pasirinkite pageidaujamą Įspėjamo signalo garsas ir palieskite Gerai.
- Palieskite Gerai, kad baigtumėte pradinę sąranką.
Keliais paprastais veiksmais sukalibruokite Maisto termometras ir gaukite geriausią galimą pagalbą, ieškodami nuotykių virtuvėje.
Naudokite puodą, kurio dugno skersmuo yra 180 mm.
-
Įsitikinkite, kad Maisto termometras yra susietas su kaitlente.
-
Palieskite
. - Pasirinkite Nuostatos > Maisto termometras > Susiejimas.
-
Palyginkite ekrane rodomą penkių skaitmenų kodą su kodu, įspaustu ant Maisto termometras.
Jeigu kodai yra tokie patys, Maisto termometras ir kaitlentė yra susieti.
-
Palieskite
ir išeikite iš Meniu. - Jeigu kaitlentė ir Maisto termometras nesusieti, susiekite juos.
-
Palieskite
- Uždėkite Maisto termometras ant puodo krašto.
-
Pripildykite puodą šaltu vandeniu bent iki minimalaus lygio žymos.
Svarbi informacija: Į vandenį nedėkite druskos. Druska gali turėti poveikio kalibravimo procesui.
- Padėkite puodą ant kairiosios priekinės kaitvietės.
-
Palieskite
. Ekrane rodomas Meniu. - Pasirinkite Nuostatos > Maisto termometras > Kalibravimas ir laikykitės ekrane pateikiamų nurodymų.
-
Palieskite Start, greta kaitvietės.
Pradedamas kalibravimas.Svarbi informacija: Jeigu kalibravimas tęsiasi ilgiau kaip 3 minutes, pakeiskite puodą ir pakartokite procesą nuo 1-ojo veiksmo.
Tik paliesite ir būsite pasiruošę gaminti.
Vienu piršto palietimu pasiekite visas kaitlentės funkcijas.
Simbolius su foniniu apšvietimu galima naudoti. Kai kaitlentė veikia, kai kurie simboliai išnyksta. Jie vėl atsiranda, palietus ekraną.
- Norėdami paleisti laikmačio funkciją (atgalinę atskaitą arba minučių skaitlį), pirmiausia palieskite atitinkamos kaitvietės simbolį.
-
Palieskite atitinkamą simbolį,
- kad įjungtumėte arba išjungtumėte funkciją arba
- peržiūrėtumėte ar pakeistumėte parametro nuostatą arba
- atvertumėte Meniu arba papildomą meniu.
Patraukus pirštą nuo ekrano, pasirinkta funkcija įjungiama.Tam tikroms funkcijoms aktyvinus funkciją rodoma papildoma informacija. Norėdami visam laikui išjungti funkcijos informacijos iškylantyjį langą, prieš įjungdami funkciją palieskite. -
Pasirenkama: norėdami naršyti po galimas parinktis, braukite pirštu per ekraną.
Judesio greitis lemia slinkimo greitį.Palieskite ekraną, kad sustabdytumėte slinkimą.
Lengvai naršykite ekrane, susipažinkite su ekrano simboliais.
Simbolis | Funkcija |
---|---|
|
Patvirtinamas pasirinkimas arba nuostata. |
|
Grįžti Meniu vienu lygiu atgal / pereiti pirmyn. |
|
Slinkti aukštyn / žemyn per ekrane pateikiamas instrukcijas. |
|
Įjungti / išjungti parinktį. |
|
Užverti iškylantįjį langą. |
|
Atšaukti nuostatą. |
Naršykite Meniu ir naudokitės visomis kaitlentės funkcijomis.
-
Palieskite
ekrane, kad būtų rodomas Meniu. -
Palieskite
arba , kad galėtumėte naršyti po Meniu. -
Norėdami išeiti iš Meniu,
- palieskite
arba - ekrano dešinę pusę, ne iškylančiame lange.
- palieskite
Kasdienis naudojimas
Ką norite gaminti šiandien? Sužinokite, kaip tai padaryti.LeiskiteSensePro® kaitlentei padėti įgyvendinti kulinarines idėjas.
Patikrinkite, ar prikaistuvis tinkamas naudoti ant indukcinių kaitlenčių.
Širdies stimuliatorių turintys asmenys turi išlaikyti ne mažesnį kaip 30 cm atstumą nuo indukcinių kaitviečių, kai prietaisas veikia.
Kaitvietės kaitinimo lygis gali būti ribotas, jeigu veikia kitos kaitvietės.
Nedėkite stalo įrankių arba prikaistuvių dangčių ant kaitviečių. Jie gali įkaisti.
-
Uždėkite prikaistuvį ant pasirinktos kaitvietės vidurio.
Kaitvietė automatiškai prisitaiko pagal prikaistuvio dugno dydį.Ekrane rodomas kaitvietės slankiklis. Jis matomas kelias sekundes.Pastaba: Norėdami užverti slankiklį, bakstelėkite ekraną ne slankiklio srityje.
-
Palieskite arba braukite pirštu, kad nustatytumėte norimą kaitinimo lygį.
Simbolis tampa raudonas ir padidėja, kas reiškia, kad nuostata pasirinkta.
Kai baigsite gaminti, palieskite kaitvietės pasirinkimo simbolį ir nustatykite 0-į kaitinimą.
Paslinkite, kad sureguliuotumėte karštį.
Įsitikinkite, kad kaitlentė įjungta ir ant kaitvietės uždėtas tinkamas prikaistuvis.
Kaitvietės kaitinimo lygis gali būti ribotas, jeigu veikia kitos kaitvietės. Maksimalus kaitinimo lygis matomas slankiklyje. Aktyvūs yra tik balti skaitmenys.
-
Palieskite kaitvietės pasirinkimo simbolį.
Ekrane rodomas kaitvietės slankiklis. Slankiklis aktyvus kelias sekundes.Pastaba: Norėdami užverti slankiklį, bakstelėkite ekraną ne slankiklio srityje.
-
Palieskite arba braukite pirštu, kad nustatytumėte norimą kaitinimo lygį.
Simbolis tampa raudonas ir padidėja, kas reiškia, kad pasirinktas kaitinimo lygis.
Ar reikia iškart intensyvaus kaitinimo? Naudodami „PowerBoost“ galite greitai užvirinti net didelį kiekį vandens ir paruošti keptuves kepimui dideliame karštyje, kai tik to reikia.
- Palieskite norimos naudoti kaitvietės simbolį.
-
Palieskite
. Simbolis paraudonuoja ir tampa didesnis. Padidinama kaitvietės galia.Pastaba:PowerBoost išjungiama automatiškai. Norėdami išjungti rankomis, pakeiskite kaitvietės kaitinimo lygį.
Reikia didesnės kaitvietės? Palieskite lygiagrečiojo sujungimo simbolį ir ją turite.
- Įjunkite kaitlentę.
-
Uždėkite prikaistuvį ant dviejų kairiųjų kaitviečių.
Svarbi informacija: Prikaistuvis turi uždengti abiejų kaitviečių centrus. Prikaistuvis negali būti toliau nei pažymėta sritis.
-
Palieskite
, kad sujungtumėte kaitvietes. Pasikeičia kaitvietės simbolis.
Norėdami išjungti funkciją, palieskite
Sužinokite apie tinkamus prikaistuvių dydžius ir maksimalią funkcijos PowerBoost trukmę kiekvienai kaitvietei.
Kaitviečių galia iš dalies priklauso nuo prikaistuvio medžiagos ir skersmens. Dėl prikaistuvio poveikio faktinė parametro vertė gali šiek tiek skirtis nuo nurodytos vertės. Norėdami pasiekti optimalių maisto gaminimo rezultatų, naudokite prikaistuvį, kurio skersmuo ne didesnis nei nurodytas.
Kaitvietė | Vardinė galia (didžiausias kaitinimo lygis) (W) | PowerBoost (W) | PowerBoost, didžiausia trukmė (min.) | Prikaistuvio skersmuo (mm) |
---|---|---|---|---|
Kairioji priekinė | 2300 | 3200 | 10 | 125–210 |
Kairioji galinė | 2300 | 3200 | 10 | 125–201 |
Vidurinioji priekinė | 1400 | 2500 | 4 | 125–145 |
Dešinioji galinė | 2300 | 3600 | 10 | 205–240 |
Naudokite tinkamą kaitinimo lygį, kad ne tik puikiai paruoštumėte maistą, bet ir taupytumėte energiją.
Kaitinimo lygis ir kaitvietės energijos sąnaudos susiję netiesiogiai. Didesnis kaitinimo lygis nėra tiesiogiai proporcingas energijos sąnaudų padidėjimui. Tai reiškia, kad kaitvietė, veikianti vidutiniu kaitinimo lygiu, naudoja mažiau nei pusę savo galios.
Pasirinkite savo patiekalui tinkamą kaitinimo lygį, kad pasiektumėte puikių rezultatų ir taupytumėte energiją.
Kaitinimo lygis | Naudojimas: | Laikas (min.) | Patarimai |
---|---|---|---|
1 | Išlaikyti pagamintą maistą šiltą. | jeigu reikia | Uždenkite prikaistuvį dangčiu. |
1–2 | Tinka padažui „Hollandaise“, sviestui, šokoladui, želė tirpinti. | 5–25 | Retkarčiais pamaišykite. |
1–2 | Tirštinti: purūs omletai, kepti kiaušiniai. | 10–40 | Gaminkite uždengę prikaistuvius. |
2–3 | Tinka virti ryžiams ir pieno pagrindo patiekalams, pašildyti pagamintus patiekalus. | 25–50 | Verdant ryžius, vandens turi būti bent dvigubai daugiau nei ryžių; gamindami pieniškus patiekalus, juos įpusėjus procesui pamaišykite. |
3–4 | Daržovių gaminimas garuose, žuvis, mėsa. | 20–45 | Įpilkite pora valgomųjų šaukštų skysčio. |
4–5 | Bulvių virimas garuose. | 20–60 | Gamindami 750 g bulvių, naudokite daugiausia ¼ l vandens. |
4–5 | Tinka gaminti didesnius maisto kiekius, troškinius ir sriubas. | 60–150 | Iki 3 l skysčio ir maisto produktai. |
6–7 | Kepti ant nedidelio karščio: eskalopus, veršienos muštinius, kotletus, pyragėlius su įdaru, dešreles, kepenėles, miltų, sviesto ir pieno mišinius, kiaušinius, blynus, spurgas. | jeigu reikia | Patiekalo gaminimo laikui įpusėjus, apverskite. |
7–8 | Intensyvus kepimas, smulkiai supjaustytos paskrudintos bulvės, nugarinės žlėgtainis, bifšteksas. | 5–15 | Patiekalo gaminimo laikui įpusėjus, apverskite. |
9 | Tinka virti vandeniui, makaronams, skrudinti mėsą (guliašą, troškintą mėsą), kepti bulvių traškučius apsemtus aliejuje. | – | – |
|
Tinka virti didelį kiekį vandens. | PowerBoost yra įjungta. | – |
Tinkamai įdėkite Maisto termometras, kad būtų geras ryšys su kaitlente.
Kai nenaudojate, laikykite Maisto termometras originalioje pakuotėje.
-
Pasirūpinkite, kad neblokuotumėte signalo. Jeigu naudojate Maisto termometras su kairiąja priekine kaitviete, nedėkite jokių didelių puodų ant kairiosios galinės kaitvietės. Geriau perkelkite didelį puodą ant dešiniosios galinės kaitvietės.
- Dėkite Maisto termometras netoli antenos.
- Kairioji kaitlentės pusė: 1–3 valandos padėtyje.
- Dešinioji kaitlentės pusė: 9–11 valandos padėtyje.
-
Šie indikatoriai ekrane rodo ryšio tarp kaitlentės ir Maisto termometras stiprumą:
, , . Jeigu kaitlentė negali prisijungti, įsižiebia . Galite perkelti Maisto termometras palei puodo kraštą, kad užmegztumėte arba sustiprintumėte ryšį. Kaitlentė atnaujina ryšio būseną kas 3 sekundes.
Tinkamai įdėkite Maisto termometras ir gaukite puikius rezultatus.
Maisto termometras matuoja temperatūrą iki 120 °C.
Tinkamai įdėkite Maisto termometras ir gaukite puikius rezultatus.
Maisto termometras matuoja temperatūrą iki 120 °C.
-
Įkiškite Maisto termometras į storiausią patiekalo dalį, iki minimalaus lygio žymos.
Matavimo taškas turi būti vidurinėje patiekalo dalyje.
-
Įsitikinkite, kad Maisto termometras yra tvirtai įkištas į maistą ir kad rankena nukreipta žemyn.
Saugokite, kad Maisto termometras metalinės dalys neliestų prikaistuvio sienelių.
- Jeigu ruošiate 2–3 cm storio mėsą / žuvį, Maisto termometras galiukas turi siekti prikaistuvio apačią.
-
Jeigu naudojate grilį „Plancha“, įsitikinkite, kad Maisto termometras rankenėlė būtų grilio „Plancha“ išorėje, dešinėje pusėje.
- Išimkite Maisto termometras, prieš apversdami maistą.
Techninės savybės.
Parametras | Vertė |
---|---|
Darbinis dažnis | 433,05–434,73 MHz |
Maksimali perdavimo galia | 5 dBm |
Temperatūros intervalas | 0–120 °C |
Nesvarbu, ar norite lengvai paruošti mėgstamą patiekalą, ar išbandyti kulinarines galimybes, jūsų SensePro® kaitlentė visada pagelbės.
Kepimo vadovas– palengvina maisto gaminimą dėl įvairių patiekalų paruoštų receptų, iš anksto nustatytų gaminimo parametrų ir detalių instrukcijų. Galimos parinktys priklausys nuo norimo gaminti patiekalo.
- Sous-vide,
- Kepti keptuvėje,
- Lėtai virti ir
- Pašildyti.
- Funkcijai Kepti keptuvėje galite pakeisti numatytąjį kaitinimo lygį. Kai kuriems patiekalams galite naudoti Kepti keptuvėje su Maisto termometras maisto kepimo temperatūrai stebėti.
- Daugumai procedūrų, pvz., Sous-vide ir Virti ant nedidelės ugnies, galite pakeisti numatytąją temperatūrą.
- Esamo gaminimo seanso numatytąjį ar nustatytąjį laiką galite pakeisti. Funkcijai Sous-vide minimali trukmė yra iš anksto nustatyta.
Leiskite kaitlentei padėti jums pasiekti puikių rezultatų gaminant norimą patiekalą.
Naudokite Kepimo vadovas funkcijas kairėje kaitlentės pusėje. Funkcijai Kepti keptuvėje naudokite kairiąją priekinę kaitvietę arba abi kairiąsias kaitvietes, kai jos sujungtos.
-
Palieskite
ir pasirinkite Kepimo vadovas. Taip pat galite paliestiir pasirinkti Kepimo vadovas. -
Iš sąrašo pasirinkite norimą ruošti maistą.
Kiekvienai maisto rūšiai yra daugiau kaip viena parinktis.
-
Vykdykite ekrane pateikiamas instrukcijas.
Norėdami naudoti numatytąsias nuostatas, palieskite iškylančiojo lango viršuje Gerai.
-
Palieskite Start ir laikykitės ekrane pateikiamų instrukcijų.
Jeigu pasirinktame maisto ruošimo procese naudojamas išankstinis įkaitinimas, eigą galite sekti valdymo juostoje.
- Jeigu ekrane iškils instrukcijos, palieskite Gerai ir tada Start, kad galėtumėte tęsti.
- Pasibaigus nustatytam maisto ruošimo laikui, girdimas signalas ir ekrane rodoma informacija. Palieskite Gerai.
-
Palieskite įjungtos kaitvietės simbolį ir pasirinkite Stop.
Taip pat galite paliesti
arba ir tada pasirinkite Stop. -
Palieskite Taip, kad patvirtintumėte.
Naudojant Kepimo vadovas su Sous-vide, kaitlentė automatiškai išsijungia po 4 valandų.Funkcija Kepimo vadovas išsijungia.
Mažos detalės, kurios dar labiau pagerins maisto ruošimą.
- Kai ruošiate skysčius, prieš gamindami, įpilkite į puodą tinkamą kiekį skysčio (t. y. 1–3 litrus). Virdami stenkitės daugiau nepilti.
- Uždenkite dangčiu, kad taupytumėte energiją ir greičiau pasiektumėte temperatūrą (taip pat ir vandeniui pašildyti).
- Gamindami reguliariai pamaišykite savo patiekalą, kad užtikrintumėte vienodą temperatūrą.
- Pačioje gaminimo pradžioje įdėkite druskos.
- Prieš ruošdami maistą atšildykite.
- Kai vanduo pasiekia numatytą temperatūrą ir rodomas iškylantysis langas, įdėkite daržovių (pvz., brokolių, žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių, briuselinių kopūstų).
- Prieš įjungdami funkciją, sudėkite bulves ar ryžius į šaltą vandenį.
- Troškiniams, padažams, sriuboms, kariams, ragu, guliašams ir sultiniams galite naudoti funkcijas Pašildyti arba Lėtai virti. Prieš įjungdami funkciją Lėtai virti, pakepinkite maisto produktus (be Maisto termometras) ir įpilkite šalto skysčio; po to iš Kepimo vadovas įjunkite funkciją.
- Mažoms jūros gėrybėms, pvz., aštuonkojo gabalėliams / čiuptuvėliams ar kiautuotiesiems vėžiagyviams galima naudoti Kepti keptuvėje.
Mažos detalės, kurios dar labiau pagerins maisto ruošimą.
- Įjunkite funkciją neįkaitinę kaitlentės (išankstinis įkaitinimas nereikalingas).
- Nenaudokite prikaistuvio su įspaudais dugno viduryje.
- Naudokite nerūdijančiojo plieno prikaistuvius su daugiasluoksniu dugnu.
- Skirtingiems keptuvių dydžiams gali reikėti skirtingo įkaitinimo laiko. Sunkios keptuvės išlaiko daugiau šilumos nei lengvos, bet joms reikia daugiau laiko įkaisti.
- Apverskite maistą, kai jis pasiekia pusę norimos temperatūros. Labai storas maisto porcijas reikia dažniau apversti (t. y. kartą kas dvi minutes).
- Norėdami gauti geriausių rezultatų, rekomenduojame naudoti Sous-vide metodą, prieš naudojant Kepti keptuvėje. Paruoštas porcijas sudėkite ant įkaitintos keptuvės ir greitai jas apkepkite iš abiejų pusių.
Ruoškite maistą Sous-vide, kad išsaugotumėte vitaminus ir skonį.
Sous-vide – tai vakuumuoto maisto gaminimo ilgą laiką žemoje temperatūroje metodas.
SensePro® kaitlentėje aiškiai pateikiamos nuostatos bei nurodymai, kuriais reikia vadovautis.
Gera maisto higiena leidžia mėgautis ruošiant maistą žemoje temperatūroje.
Kai gaminate žemoje temperatūroje, pvz., Sous-vide, būtinai laikykitės šių instrukcijų.
- Prieš ruošdami maistą, nusiplaukite / dezinfekuokite rankas. Mūvėkite vienkartines pirštines.
- Naudokite tik aukštos kokybės šviežią maistą, laikytą tinkamomis sąlygomis.
- Kruopščiai nuplaukite ir nulupkite vaisius ir daržoves.
- Jūsų darbastalis ir pjaustymo lentelės turi būti švarios. Skirtingoms maisto produktų rūšims naudokite skirtingas pjaustymo lenteles.
- Kai ruošiate paukštieną, kiaušinius ir žuvį, ypatingą dėmesį skirkite maisto higienai:
- Paukštieną ruoškite bent 65 °C temperatūroje ne mažiau kaip 50 minučių.
- Įsitikinkite, kad žuvis, kurią norite gaminti Sous-vide, būtų sašimi kategorijos, t. y. itin šviežia.
- Paruoštą maistą laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 24 valandas.
- Žmonėms, turintiems silpnesnę imuninę sistemą ar sergantiems lėtinėmis ligomis, rekomenduojama prieš vartojant maistą pasterizuoti. Pasterizuokite maistą 60 °C temperatūroje ne trumpiau kaip vieną valandą.
Norėdami ruošti maistą Sous-vide, pirmiausiai maistas turi būti vakuumuotas.
- Sudėkite prieskoniais pagardintą maistą į užsegamus maišelius ar plastmasinius maišelius.
- Jeigu naudojate plastikinius maišelius, maistui vakuumuoti naudokite vakuumavimo aparatą.
Ruoškite maistą Sous-vide, kad išsaugotumėte vitaminus ir skonį.
- Paruoškite maisto porcijas.
-
Puodą su šaltu vandeniu uždėkite ant kairiosios priekinės ar kairiosios galinės kaitvietės.
Naudokite ne daugiau kaip 4 litrus vandens.
-
Palieskite
> Sous-vide. Taip pat galite paliesti> Kaitlentės funkcijos > Sous-vide - Pasirinkite tinkamą temperatūrą.
-
Taip pat galima – nustatyti laiką.
Maisto gaminimo seanso trukmė priklauso nuo maisto storio ir rūšies.
- Palieskite Gerai ir tęskite.
- Uždėkite Maisto termometras ant puodo krašto.
- Palieskite Gerai, kad užvertumėte iškylantįjį langą.
-
Palieskite Start, kad aktyvintumėte išankstinį kaitinimą.
Puodui pasiekus numatytą temperatūrą, pasigirs garso signalas.
-
Įdėkite vakuuminius maišelius su maisto porcijomis vertikalioje padėtyje į puodą.
Galite naudoti Sous-vide groteles.
-
Palieskite Start, kad įjungtumėte funkciją.
Jeigu nustatysite minučių skaitlį, jis bus pradės veikti tuo pačiu metu kaip ir funkcija. Kai praeina nustatytas laikas, girdimas garso signalas ir rodomas iškylantysis langas. Norėdami užverti langą, palieskite Gerai.
Tiksliai kontroliuokite ir palaikykite temperatūrą, naudodami funkciją „KeepTemperature“.
Funkciją galima įjungti tik kairiajai priekinei arba kairiajai galinei kaitvietei.
Galite ruošti įvairius patiekalus, pavyzdžiui, aštrius patiekalus ar padažus (t. y. skirtingus karius ar aštrią žuvienę).
-
Palieskite
ir pasirinkite Kaitlentės funkcijos > Sous-vide. Taip pat galite paliestiir pasirinkti Sous-vide. - Pasirinkite tinkamą temperatūrą.
- Taip pat galima – nustatyti laiką.
- Palieskite Gerai ir tęskite.
- Uždėkite Maisto termometras ant puodo krašto arba įkiškite į maistą.
-
Palieskite Start, kad aktyvintumėte išankstinį kaitinimą.
Puodui pasiekus numatytą temperatūrą, pasigirs garso signalas.
- Palieskite Gerai, kad užvertumėte iškylantįjį langą.
-
Palieskite Start, kad galėtumėte toliau ruošti maistą nustatytoje temperatūroje.
Jeigu nustatysite minučių skaitlį, jis bus paleistas tuo pačiu metu kaip ir funkcija. Kai praeina nustatytas laikas, girdimas garso signalas ir rodomas iškylantysis langas. Norėdami užverti langą, palieskite Gerai.
Kai gaminate stebėkite maisto ar skysčio temperatūrą.
Šią funkciją galite aktyvinti visoms kaitvietėms, bet tik vienai kaitvietei vienu metu.
Naudokite šią funkciją, pavyzdžiui, pienui pašildyti arba kūdikių maisto temperatūrai patikrinti.
- Įkiškite Maisto termometras į maistą ar skystį iki minimalaus lygio žymos.
-
Palieskite
ekrane, kad atvertumėte Maisto termometras meniu, ir pasirinkite Termometras. Taip pat galite paliesti> Kaitlentės funkcijos > Termometras. -
Palieskite Start.
Maisto termometras pradės matuoti temperatūrą. Jeigu nė viena kaitvietė neįjungta, rodomas informacinis iškylantysis langas.
Tirpinkite skirtingus produktus, pvz., šokoladą ar sviestą, vienodai nedideliame karštyje.
-
Palieskite
ekrane, kad būtų rodomas Meniu. - Pasirinkite Kaitlentės funkcijos > Tirpinimas.
-
Palieskite Start.
Pasirinkite norimą kaitvietę. Rodomas iškylantysis langas, kuriame klausiama, ar norite atšaukti ankstesnį kaitinimo lygį, jei jis buvo pasirinktas.
Norėdami išjungti funkciją, palieskite kaitvietės pasirinkimo simbolį ir po to – Stop.
Rekomenduojamas gaminimo metodas, trukmė ir temperatūra.
Maistas, maisto storis / kiekis, paruošimo lygis | Gaminimo procesas | Vidinė temperatūra / gaminimo temperatūra (°C) | Gaminimo trukmė (min.) |
---|---|---|---|
Jautienos didkepsnis, 2 cm storio, su krauju | Sous-vide | 50–54 | 45–90 |
Jautienos didkepsnis, 4 cm storio, su krauju | Sous-vide | 50–54 | 100–150 |
Jautienos didkepsnis, 6 cm storio, su krauju | Sous-vide | 50–54 | 180–250 |
Jautienos didkepsnis, 2 cm storio, vidutiniškai iškeptas | Sous-vide | 55–60 | 45–90 |
Jautienos didkepsnis, 4 cm storio, vidutiniškai iškeptas | Sous-vide | 55–60 | 100–150 |
Jautienos didkepsnis, 6 cm storio, vidutiniškai iškeptas | Sous-vide | 55–60 | 180–250 |
Jautienos didkepsnis, 2 cm storio, gerai iškeptas | Sous-vide | 61–68 | 45–90 |
Jautienos didkepsnis, 4 cm storio, gerai iškeptas | Sous-vide | 61–68 | 100–150 |
Jautienos didkepsnis, 6 cm storio, gerai iškeptas | Sous-vide | 61–68 | 180–250 |
Vištienos krūtinėlė, 200–300 g, gerai iškepta | Sous-vide | 64–72 | 45–60 |
Vištienos krūtinėlė, 200–300 g, gerai iškepta | Virti ant nedidelės ugnies | 68–74 | 35–45 |
Vištienos blauzdelė, 200–300 g, gerai ištroškinta | Virti ant nedidelės ugnies | 78–85 | 30–60 |
Kiaulienos kepsnys, 2 cm storio, gerai iškeptas | Sous-vide | 60–66 | 35–60 |
Kiaulienos nugarinė, 4–5 cm, gerai iškepta | Sous-vide | 62–66 | 60–120 |
Ėrienos filė, 2 cm storio, vidutiniškai iškepta | Sous-vide | 56–60 | 35–60 |
Ėrienos filė, 2 cm storio, gerai iškepta | Sous-vide | 64–68 | 40–65 |
Ėriuko nugarinė (be kaulų), 200–300 g, vidutiniškai iškepta | Sous-vide | 56–60 | 60–120 |
Ėriuko nugarinė (be kaulų), 200–300 g, gerai iškepta | Sous-vide | 64–68 | 65–120 |
Lašiša, 2 cm storio, skaidri | Sous-vide | 46–52 | 20–45 |
Lašiša, 3 cm storio, skaidri | Sous-vide | 46–52 | 35–50 |
Lašiša, 2 cm storio, skaidri | Virti ant nedidelės ugnies | 55–68 | 20–35 |
Lašiša, 3 cm storio, skaidri | Virti ant nedidelės ugnies | 55–68 | 25–45 |
Tunas, 2 cm storio, skaidrus | Sous-vide | 45–50 | 35–50 |
Krevetės, 1–2 cm storio, skaidrios | Sous-vide | 50–56 | 45–45 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio, minkštas skystas kiaušinis | Sous-vide | 63–64 | 45–70 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio, vidutiniškai skystas kiaušinis | Sous-vide | 65–67 | 45–70 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio, mažiau skystas kiaušinis | Sous-vide | 68–70 | 45–70 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio, minkštai virti | Virimas | virimas | 4 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio,vidutiniškai išvirti | Virimas | virimas | 7 |
Kiaušiniai, vidutinio dydžio, kietai virti | Virimas | virimas | 10 |
Ryžiai, – , virti | Brinkinimas | – | 10–30 |
Bulvės, – , virtos | Virimas | virimas | 15–30 |
Daržovės (šviežios), – , virtos | Sous-vide | 85 | 30–40 |
Šparagai, – , virti | Sous-vide | 85 | 30–40 |
Leiskite Hob²Hood automatiškai pasirūpinti ventiliatoriumi, kad jūs visą dėmesį galėtumėte skirti maisto ruošimui.
Hob²Hood – tai moderni automatinė funkcija, sujungianti kaitlentę su specialiu gartraukiu, naudojant indraraudonųjų spindulių signalo perdavimo įtaisus. Ventiliatoriaus sukimosi greitis reguliuojamas automatiškai pagal režimo nuostatą ir ant kaitlentės esančio karščiausio prikaistuvio temperatūrą.
Didžiosios daugumos gartraukių nuotolinio valdymo sistema pradžioje būna išjungta. Įjunkite ją, prieš pradėdami naudoti šią funkciją.
Norėdami funkciją valdyti automatiškai, nustatykite automatinio režimo H1–H6 nuostatas. Pradžioje kaitlentėje būna nustatyta H5 nuostata.
Gartraukis reaguoja kiekvieną kartą, kai naudojate kaitlentę. Kaitlentė automatiškai nustato prikaistuvio temperatūrą ir pareguliuoja ventiliatoriaus sukimosi greitį.
Jūs galite nustatyti kaitlentę, kad apšvietimas būtų įjungtas tik pasirinkus H1.
Keičiant ventiliatoriaus greitį rankomis, ventiliatorius gali veikti tyliau.
-
Palieskite
. - Pasirinkite Nuostatos.
- Iš sąrašo pasirinkite Hob²Hood.
-
Pasirinkite atitinkamą režimą.
Pabaigus gaminti ir išjungus kaitlentę, gartraukio ventiliatorius gali dar kurį laiką veikti. Praėjus tam laikui, sistema automatiškai išjungia ventiliatorių ir paskesnes 30 sekundžių apsaugo ventiliatorių nuo netyčinio jo įjungimo.Gartraukio apšvietimas išsijungia praėjus 2 minutėms po kaitlentės išjungimo.Pastaba: Jeigu pakeisite ventiliatoriaus sukimosi greitį gartraukyje, numatytasis ryšys su kaitlente bus išjungtas. Norėdami vėl aktyvinti šią funkciją, vėl išjunkite ir įjunkite abu prietaisus.
Režimas | Automatinis apšvietimas | Virimas | Kepimas |
---|---|---|---|
H0 | Išjungta | Išjungta | Išjungta |
H1 | Įjungta | Išjungta | Išjungta |
H2 | Įjungta | 1 ventiliatoriaus greitis | 1 ventiliatoriaus greitis |
H3 | Įjungta | Išjungta | 1 ventiliatoriaus greitis |
H4 | Įjungta | 1 ventiliatoriaus greitis | 1 ventiliatoriaus greitis |
H5 | Įjungta | 1 ventiliatoriaus greitis | 2 ventiliatoriaus greitis |
H6 | Įjungta | 2 ventiliatoriaus greitis | 3 ventiliatoriaus greitis |
Kaitlentė aptinka virimo procesą ir pagal automatinį režimą parenka ventiliatoriaus sukimosi greitį.
Kaitlentė aptinka kepimo procesą ir pagal automatinį režimą parenka ventiliatoriaus sukimosi greitį.
H2 režimas aktyvina ventiliatorių bei apšvietimą, neatsižvelgiant į temperatūrą.
Išnaudokite visas funkcijos Hob²Hood galimybes.
Kai naudojate viryklę įjungę funkciją Hob²Hood:
- Apsaugokite gartraukio skydelį nuo tiesioginių saulės spindulių.
- Nenukreipkite į gartraukio skydelį halogeninio žibintuvėlio.
- Neuždenkite kaitlentės valdymo skydelio.
- Neužstokite signalo tarp kaitlentės ir gartraukio (pavyzdžiui, ranka ar prikaistuvio rankena ar aukštu puodu).
Gartraukiai su funkcija Hob²Hood
Visą gartraukių, veikiančių su šia funkcija, asortimentą rasite apsilankę mūsų vartotojams skirtoje interneto svetainėje. „Electrolux“ gartraukiai, kuriuose yra įdiegta ši funkcija, turi būti pažymnėti simboliu
Tegul kaitlentė skaičiuoja kiekvienai kaitvietei atskirai minutes.
- Palieskite kaitvietės simbolį.
-
Palieskite
. Ekrane rodomas laikmačio meniu langas. -
Pažymėkite
, kad įjungtumėte funkciją. Simboliai pasikeičia į. -
Braukite pirštu kairėn ar dešinėn, kad pasirinktumėte norimą laiką.
Pavyzdžiui, valandas ir (arba) minutes.
-
Palieskite Gerai, kad patvirtintumėte savo pasirinkimą.
Norėdami atšaukti savo pasirinkimą, pasirinkite
. Kai laikas baigiasi, pasigirsta garso signalas ir mirksi
. Palieskite signalui išjungti.
Norėdami šią funkciją išjungti, nustatykite kaitinimo lygį ties 0.
Arba palieskite
Tegul kaitlentė skaičiuoja minutes visai kaitlentei.
-
Pasirinkite bet kokią kaitvietę.
Atitinkamas slankiklis bus rodomas ekrane.
-
Palieskite
. Ekrane rodomas laikmačio meniu langas. -
Braukite pirštu kairėn ar dešinėn, kad pasirinktumėte norimą laiką.
Pavyzdžiui, valandas ir minutes.
-
Palieskite Gerai, kad patvirtintumėte savo pasirinkimą.
Norėdami atšaukti savo pasirinkimą, pasirinkite
. Kai nustatytas laikas baigiasi, pasigirsta garso signalas ir mirksi
. Palieskite signalui išjungti. -
Norėdami išjungti funkciją:
-
Palieskite
, į kairę nuo laikmačio vertės. -
Palieskite
greta jos ir savo pasirinkimą patvirtinkite, kai atsiranda iškylantysis langas.
-
Palieskite
Stebėkite, kiek laiko kaitvietė veikia.
Funkcija automatiškai pradeda atskaitą iškart, kai įjungiate kaitvietę.
Kai pakeliate prikaistuvį nuo kaitvietės, funkcija nesustabdoma.
Įjunkite arba išjunkite Chronomètre funkciją pagal savo pageidavimus.
-
Palieskite
ir atverkite Meniu. - Slinkite meniu ir pasirinkite Nuostatos > Chronomètre
- Palieskite jungiklį ir įjunkite / išjunkite funkciją.
Atkurkite Chronomètre funkciją, kad skaičiavimas būtų suderintas su gaminimu.
-
Palieskite
. - Iškylančiame lange pasirinkite Atkurti.
Laikinai pristabdykite Chronomètre funkciją, kad skaičiavimas būtų suderintas su gaminimu.
-
Palieskite
. - Iškylančiame lange pasirinkite Sustabdyti.
Užrakinkite valdymo skydelį, kad netyčia nebūtų pakeistas kaitinimo lygis.
Jeigu norite išjungti funkciją, lieskite
Aktyvinkite Vaikų saugos užraktas, kad apsaugotumėte nuo atsitiktinio kaitlentės naudojimo.
-
Palieskite
ekrane, kad būtų rodomas Meniu. - Iš sąrašo pasirinkite Nuostatos > Vaikų saugos užraktas.
- Įjunkite jungiklį.
- Palieskite raides A-O-X abėcėlės tvarka, kad įjungtumėte funkciją.
Norėdami išjungti funkciją, išjunkite jungiklį.
Norėdami išjungti Meniu, palieskite
Laikinai pristabdykite ir tęskite maisto ruošimą, nekeisdami pasirinktų nuostatų.
-
Palieskite
, kad įjungtumėte funkciją. įsijungia. Visose veikiančiose kaitvietėse nustatytas mažiausias kaitinimo lygis. -
Vėl palieskite
, kad galėtumėte tęsti gaminimą. Maisto gaminimo nuostatos vėl aktyvinamos.
Tam tikrose situacijose kaitlentė automatiškai išsijungia arba išjungia kaitvietes.
Jūsų kaitlentė automatiškai išsijungs, jeigu:
- Visos kaitvietės yra išjungtos.
- Jeigu nė viena kaitvietė neįjungta, kaitlentė išsijungia, kad būtų taupoma energija.
- Daugiau kaip 10 sekundžių kažkas uždėta ant valdymo skydelio.
- Jeigu kažką išliejate ar padedate ant valdymo skydelio (prikaistuvį, šluostę ir pan.), pasigirsta signalas ir kaitlentė išsijungia. Nuimkite uždėtą daiktą arba nuvalykite valdymo skydelį,
- Kaitlentė per daug įkaista.
- Jūsų kaitlentė išsijungia, kai ji perkaista, pvz., jeigu kaitinate tuščią keptuvę. Palaukite, kol kaitvietė atauš, prieš vėl naudodami kaitlentę.
- Naudojate netinkamą prikaistuvį arba ant kaitvietės neuždėtas prikaistuvis.
- Mirksi baltas kaitvietės simbolis ir indukcinė kaitvietė automatiškai išsijungia po 1 minutės.
- Neišjungėte kaitvietės arba nepakeitėte kaitinimo lygio.
- Po tam tikro laiko rodomas pranešimas ir kaitlentė išsijungia. Laikas priklauso nuo kaitinimo lygio.
Kuo šiltesnė kaitvietė, tuo trumpesnis automatinio išjungimo laikas.
Kaitinimo lygis | Kaitlentė išsijungia po |
---|---|
1–2 | 6 valandų |
3–5 | 5 valandų |
6 | 4 valandų |
7–9 | 1,5 valandos |
Indikatorius apsaugo, kad nepaliestumėte karštų paviršių.
Indukcinės kaitlentė maisto gaminimo metu kaitina tiesiogiai prikaistuvio dugną. Savo ruožtu prikaistuvis kaitina kaitlentės paviršiaus stiklo keramiką.
OptiHeat Control likusio karščio indikatorius rodo likusio karščio lygį – III, II arba I, kur III yra didžiausias lygis.
Kaitvietė išsijungia prieš pasibaigiant atgalinei atskaitai, kad būtų taupoma energija.
Veikimo trukmės ir atgalinės atskaitos trukmės skirtumas priklauso nuo kaitinimo lygio ir maisto gaminimo trukmės.
Sukonfigūruokite SensePro® kaitlentę, kad ji jums tiktų.
Jūs galite pakeisti kaitlentės šias naudingas nuostatas: Kalba, Ekrano ryškumas ir Mygtukų tonai.
Ar po pradinės sąrankos norite pakeisti Kalba? Keliais paprastais veiksmais nustatykite norimą kalbą.
-
Palieskite
ekrane, kad būtų rodomas Meniu. - Pasirinkite Nuostatos > Kalba.
- Pasirinkite pageidaujamą kalbą.
- Palieskite Taip, kad patvirtintumėte.
-
Palieskite
, kad užvertumėte Meniu.
Pasirinkite, kaip kaitlentė turėtų rodyti, kai paliečiate valdymo skydelio mygtukus.
-
Palieskite
ekrane. - Pasirinkite Nuostatos > Nustatymas > Mygtukų tonai.
-
Pasirinkite norimą parinktį
- be garso,
- spragtelėjimas (numatytoji),
- pyptelėjimas.
- Palieskite Gerai.
-
Palieskite
, kad užvertumėte Meniu.
Pasirinkite, kaip garsiai garso signalas turėtų signalizuoti, kai paliečiate valdymo skydelį.
-
Palieskite
ekrane. - Pasirinkite Nuostatos > Nustatymas > Įspėjamo signalo garsas.
- Pasirinkite norimą parinktį.
- Palieskite Gerai.
-
Palieskite
, kad užvertumėte Meniu.
Ekrano Ekrano ryškumas pakeitimai gali padidinti vizualinį pasiekiamumą.
-
Palieskite
ir atverkite Meniu. - Pasirinkite Nuostatos > Nustatymas > Ekrano ryškumas.
- Pasirinkite norimą lygį.
- Palieskite Gerai.
-
Palieskite
, kad užvertumėte Meniu.
Valymas ir priežiūra
Sužinokite, kada ir kaip valyti prietaisą. Švarūs ir gerai prižiūrėti buitiniai prietaisai yra saugesni, be to, jie padės pagaminti gardesnius patiekalus.Sužinokite, kaip reikia valyti kaitlentę.
Gerai rūpinkitės kaitlente, visada naudokite prikaistuvius švariu ir nepažeistu dugnu.
Kada reikia valyti kaitlentę
Valykite kaitlentę po kiekvieno panaudojimo.
Nedelsdami pašalinkite
- ištirpusį plastiką,
- plastmasinę plėvelę,
- cukrų,
- maistą su cukrumi.
Jeigu nedelsdami nepašalinsite, kaitlentė gali būti sugadinta.
Naudokite specialią, stiklo paviršiui skirtą grandyklę. Laikykite grandyklę smailiu kampu ir judėkite per paviršių.
Kaitlentei pakankamai ataušus pašalinkite
- kalkių nuosėdų apskritimus,
- vandens apskritimus,
- riebalų dėmes,
- blizgančias metalo atspalvio dėmes.
Kaitlentę valykite drėgna šluoste ir nešveičiamąja valymo priemone, tinkančia kaitlentės stikliniam paviršiui. Judėkite šluoste iš kairės į dešinę, kad išvalytumėte paviršiuje esančius horizontalius griovelius.
Norėdami pašalinti blizgias metalo atspalvio dėmes, naudokite vandens ir acto mišinį kaitlentės paviršiui valyti.
Nuvalę kaitlentę, ją nusausinkite minkštu audiniu.
Taupykite energiją be jokių pastangų kasdien ruošdami maistą.
Patarimai, kaip lengvai taupyti energiją, kai ruošiate maistą.
- Kai šildote vandenį, naudokite jo tik tiek, kiek reikia.
- Jei įmanoma, prikaistuvius visada uždenkite dangčiais.
- Uždėkite prikaistuvį ant kaitvietės, prieš įjungdami kaitvietę.
- Uždėkite prikaistuvį ant kaitvietės vidurio.
- Mažesnius prikaistuvius dėkite ant mažesnių kaitviečių.
- Maistui pašildyti arba išlydyti naudokite likusį karštį.
Mokomieji vaizdo įrašai
Peržiūrėkite mūsų specialiai parengtus mokomuosius vaizdo įrašus ir išmokite kuo efektyviau naudotis savo prietaisu.
Funkcijos
Tikslūs rezultatai naudojant maisto termometrą
Mūsų belaidis maisto termometras padeda namuose pasiekti profesionalių rezultatų. Maisto termometras tiksliai išmatuoja temperatūrą ir perduoda kaitlentei, kad būtų gauti tikslūs rezultatai. Konkrečios temperatūros išlaikymas leidžia gaminti „Sous Vide“ kaitlentėje.
Valdykite kaitlentę intuityviu jutikliniu ekranu
Paprastas naudoti jutiklinis ekranas, suteikiantis pasitikėjimo naudojantis kaitlente
Intuityvi patirtis naudojant mūsų spalvinį jutiklinį ekraną. Pasirinkite norimą ruošti maistą ir kaitlentė parodys tiesiogiai informaciją apie kiekvieną kaitlentę, todėl lengvai galėsite stebėti maisto ruošimo procesą. Kaitlentė pateikia detalius nurodymus, todėl kaskart pasieksite puikių rezultatų.
Kiekvienai kaitvietei atskirai nustatomas laikas
Gali būti sudėtinga vienu metu gaminti kelis patiekalus, bet neturėtų būti sudėtinga jiems nustatyti laikmačius. Jūsų kaitlentėje tai paprasta: nustatykite kiekvienai kaitvietei atskirą laikmatį ir pasibaigus laikmatyje nustatytam laikui kaitvietė automatiškai išsijungs. Sumani pagalba, kai tik reikia!
Sujunkite kaitvietes, kad būtų daugiau vietos ruošti maistą naudojant lygiagrečiojo sujungimo funkciją
Daugiau vietos maistui ruošti
Lygiagrečiojo sujungimo funkcija apjungia dvi atskiras kaitviečių zonas į vieną didelį maisto gaminimo paviršių. Automatiškai suderinus temperatūros ir trukmės nuostatas, šis paviršius puikiai tiks griliams „Plancha“ ar kepimo indams.
Hob2Hood
Tegu jūsų gartraukiu „pasirūpina“ kaitlentė
Technologija „Hob2Hood®“ reiškia, jog gartraukis yra automatiškai valdomas iš kaitlentės. Kai gaminate, ventiliatorius reguliuojasi pagal jūsų atliekamus temperatūros pakeitimus. Todėl galite daugiau dėmesio skanių patiekalų ruošimui.