Puikaus skonio, traškūs ir maistingi žalumynai - garinė orkaitė leidžia maitintis sveikai lengviau ir skaniau.
Žalia ir sveika
Kodėl geriau daržoves ruošti garuose? Tai lengva, greita ir sveika ruošiant savo daržoves garinėje orkaitėje. Kodėl maisto ruošimas garuose yra sveika? Garai nepanaikina daržovių nei skonio, nei maistingumo, todėl gaunamas skanus ir sveikas rezultatas. Kadangi šiluma yra pastovi, daržovės ne taip lengvai suyra garuose, todėl brokoliai nebebus sutrupėję. Žemiau yra trys paprasti daržovių garuose receptai - perskaitykite ir išsirinkite, kuris iš jų yra jūsų mėgstamiausias!
Žiediniai kopūstai su citrina, juodaisiais pipirais ir alyvuogėmis
- Žiedinius kopūstus supjaustykite į žiedynus ir sudėkite į perforuotą orkaitės skardą.
- Pilnas garas 100°C maždaug 3–5 min., priklausomai nuo dydžio. (Jie vis tiek turėtų išlikti šiek tiek traškūs)
- Išimkite ir dubenyje sumaišykite su tarkuota citrinos žieve, citrinos sultimis, grūstais juodaisiais pipirais, smulkintomis juodosiomis alyvuogėmis ir jūros druska. Patiekite karštą ar šaltą.
Smidrai su tarkuotu parmezano sūriu ir alyvuogių aliejumi
- Apipjaustykite ir nulupkite apatinius 3 cm ir padėkite juos ant perforuotos orkaitės skardos.
- Pilnas garas 100°C temperatūroje maždaug 2–4 minutes, priklausomai nuo dydžio.
- Išimkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite jūros druska, o ant viršaus užtarkuokite daug parmezano sūrio. Patiekite karštą ar šaltą.
Brokoliai su imbieru, sojos padažu, žemės riešutais ir sezamo sėklomis
- Brokolius supjaustykite į žiedynus ir padėkite ant perforuotos orkaitės skardos.
- Pilnas garas 100°C maždaug 3–5 min., priklausomai nuo dydžio.
- Išimkite ir dubenyje sumaišykite su smulkiai tarkuotu imbieru, japonišku sojos padažu, skrudintais žemės riešutais, sezamo aliejumi ir skrudintomis sezamo sėklomis. Patiekite karštą.
Traškūs, tobulai iškepti ir nepriekaištingai sultingi
„SteamCrisp“ orkaitėse įprastas kaitinimas yra derinamas su garais, kad jūsų patiekalai būtų traškūs ir tobulai iškepti išorėje, o vidus būtų sultingas, nepraradęs savo maistinių medžiagų ir skonis puikiai išlaikytas.