Žuvies gaminimas garinėje orkaitėje yra paprastas bei skanus. Naudojant garus žuvis išlieka sultinga ir neperkepta.
Nepriekaištingo skonio žuvis
Apskritai rekomenduojama šiek tiek žemesnė temperatūra, ypač kalbant apie žuvų filė. Stenkitės palaikyti maždaug 80°C temperatūrą, kuomet naudojate pilno garo funkciją gamindami žuvies filė. Kaip ilgai kepti žuvį garuose, priklauso nuo orkaitės temperatūros ir žuvies vidinės temperatūros. Virėjo patarimas yra naudoti maistine adatą, kad galėtumėte sekti vidinę temperatūrą, kuri gali skirtis priklausomai nuo žuvies.
Nėra vienos geriausios žuvies filė arba geriausio būdo kaip paruošti žuvį garuose. Patarimas - prieš gaminant žuvies filė suvynioti į ką nors, pvz., kopūstus, lapinį burokėlį ar jūros dumblius. Taip pat galite pabandyti pridėti prieskonių ir aliejaus prieš vyniodami, kad gautumėte dar ryškesnį skonį.
Kitos žuvys
Visa žuvis
Gamindami visą žuvį garuose naudokite aukštą arba vidutinį drėgmės lygį. Švelnus kepimas apsaugo žuvį nuo perkepimo prieš tai, kai ji pasiekia reikiamą vidinę temperatūrą.
Receptas: jūros ešeriai sūrioje plutelėje
Ingredientai dviem žmonėms
2 jūros ešeriai (kiekvienas po 400g), 2kg aromatinės druskos
Ingredientai aromatinei druskai
2kg rupios druskos, 1 citrinos, 10 rausvųjų pipirų grūdelių (džiovintų), 20g sumaišytų aromatinių žolelių (šalavijų, rozmarinų ir čiobrelių)
Priedai: skarda
Patiekite su garnyru arba savo pasirinkimu, pvz., Skrudintomis bulvėmis ir daržovėmis
Gaminame aromatinę druską:
Gerai nuplaukite ir nusausinkite žoleles ir susmulkinkite.
Dubenyje sumaišykite žoleles su rupia druska, tarkuota citrinos žievele ir rausvaisiais pipirais.
Išpilkite mišinį ant skardos ir kepkite 120°C temperatūroje 40 minučių statiniu rėžimu, palikite atvėsti.
Gaminame jūros ešerius druskoje:
Išskroskite žuvis, nuplaukite jas po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite.
Ant skardos dugno paskirstykite druskos sluoksnį, sudėkite jūros ešerius ir visiškai juos apsemkite likusia aromatine druska.
Kepimo nustatymas: atsižvelgiant į jūsų orkaitę (su „Steamify“ arba be)
- Naudojant „Steamify“ 130°C temperatūroje, 20 minučių.
- Aukštoje drėgmėje 130°C temperatūroje, 20 minučių.
Puikus skonis pagamintas lengvai
Mūsų orkaitės su „SteamBoost“ funkcija siūlo tris garų lygius. Specialios kepimo ir skrudinimo programos, taip pat viena programa, skirta tik naudojant garus, naujiems skonio, traškumo ir sultingų patiekalų potyriams.