Konservuoti, marinuoti arba džiovinti - garinėje orkaitėje galite pasigaminti sveikus, skanius užkandžius iš mėgstamų vaisių ir daržovių.
Užkandžiaukite
Pasigaminti sveikų užkandžių namuose lengva - tiesiog pasirinkite savo mėgstamiausius vaisius ar daržoves, kurių galite įsigyti šio sezono metu. Tuomet užkonservuokite juos arba išdžiovinkite. Konservuoti vaisiai puikiai tiks jūsų pusryčių košėje arba kaip vidurdienio užkandis. Marinuotos daržovės yra puikus garnyras prie patiekalų ar užkandis prieš vakarienę. Džiovindami vaisius ar daržoves gausite sveikų traškučių, kuriuos pamėgs visi.
Vaisių ir daržovių konservavimas ar užpylimas
Gamindami uogienes ar marinatus, kodėl gi nepasinaudojus garų funkcijos privalumais. Pirmiausia įsitikinkite, kad turite švarius stiklainius ir dangtelius, tada 10 minučių palikite juos pilno garo programoje. Po garų programos išimkite stiklainius bei dangtelius (jie bus karšti!) ir įsitikinkite, kad pašalinote vandens perteklių apversdami juos.
Kitas žingsnis yra užpildyti stiklainį viskuo, ką norite konservuoti - išbandykite, kas jūsų regione yra šiuo metų laiku, dauguma dalykų veikia gerai! Kuomet užpildysite, užsukite dangtį ir garinkite orkaitėje. Laikas skiriasi priklausomai nuo jūsų paruošto recepto, tačiau kai išgirstate spragtelėjimą iš stiklainių dangtelių, dažniausiai laikas ištraukti stiklainius iš orkaitės.
Kaip konservuoti šviežius vaisius ir daržoves? Yra daugybė skirtingų receptų, tačiau pagrindinė taisyklė yra užpildyti stiklainius produktais (nesmulkintais arba supjaustytais), prieskoniais, o po to užpildyti skysčiu prieš padedant į garinę orkaitę.
Gaminame sveikus džiovintus užkandžius
Džiovinant vaisius ir daržoves, jums nereikia garinės orkaitės (nors kai kuriose mūsų „Electrolux“ garinėse orkaitėse yra speciali džiovinimo programa), tačiau tai puikus būdas paruošti sveikus užkandžius, kurie yra saldūs ar rūgštus. Žemiau yra vienas iš mūsų mėgstamiausių, tačiau išbandykite tai su kuo jums patinka ar kas vyrauja tuo sezono laikotarpiu.
Kaip džiovinti vaisius: Obuolių traškučiai
2 obuoliai, 1 šaukštas cukraus pudros
Obuolius plonai supjaustykite mandolinu.
Išdėliokite riekeles ant silikoninio lakšto arba kepimo popieriaus.
Pabarstykite obuolius cukrumi ir kepkite 85°C temperatūroje (arba naudokite džiovinimo programą) 1,5 valandos. Skanaus!
Traškūs, tobulai iškepti ir nepriekaištingai sultingi
„SteamCrisp“ orkaitėse įprastas kaitinimas yra derinamas su garais, kad jūsų patiekalai būtų traškūs ir tobulai iškepti išorėje, o vidus būtų sultingas, nepraradęs savo maistinių medžiagų ir skonis puikiai išlaikytas.