Sveiki atvykę į skanesnę kasdienybę! Leiskite pasidalinti su Jumis keletą patarimų ir gudrybių, kaip jūsų garinė orkaitė leidžia pasiekti geriausius patiekalų gaminimo rezultatus.
Nesvarbu, ar tai naujas pirkinys, ar jau kuris laikas turite garinę orkaitę, gaminimas garais yra puikus maisto paruošimo būdas. Pradėję naudoti garus, atrasite pranašumus patys, tačiau taip pat supažindinsime jus, kodėl garai yra puikūs gaminant viską nuo kasdienių patiekalų iki užkandžių, vėlyvų pusryčių ar proginių vakarienių.
Sveiki atvykę į garų pasaulį!
Vandens stalčius
Pirmiausia, kuo skiriasi su garinė orkaitė, tai, kad ji gamina su garais. Tam reikalinga vandens talpykla, kuri turi būti užpildyta vandeniu, kad orkaitė tinkamai veiktų. Šiluma iš orkaitės paverčia vandenį garu.
„Electrolux“ garų krosnelėse vandens indas yra viršutiniame dešiniajame jūsų garinės orkaitės kampe. Tuo tarpu, „SteamBake“ orkaitės atveju vanduo yra pilamas pradarius dureles į įdubimą esantį orkaitės apačioje. Bet kuriuo atveju prieš pradėdami gaminti, būtinai užpildykite.
Garo lygiai
Kitas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra skirtingi garų lygiai, kuriuos galite naudoti gamindami maistą. „Electrolux“ garų krosnelėse jie vadinami pilnu garu, aukštas bei vidutinis drėgnumo lygis ir žemas drėgnumas. Paprastai nurodomi skirtingi garo lygiai:
- Pilnas garas naudoja nepertraukiamą garą sveikam ir skoningam maistui. Idealiai tinka švelniam gaminimui tokius ingredientus kaip daržovės, ryžiai, kuskusas ir jūros gėrybės (žuvis, midijos ir krevetės).
- Didelis drėgnumas derina karštą orą su garais delikatiems patiekalams gaminti. Idealiai tinka patiekalams, tokiems kaip varškės apkepas, flanas, terinas ir žuvis.
- Vidutinis drėgnumas derina karštą orą su garais švelniam troškinimuisi. Idealiai tinka troškinti mėsą ar keptį žuvį, taip pat kepti duoną ir saldžią tešlą.
- Žemas drėgnumas derina karštą orą su garais sultingiems ir traškiems patiekalams. Idealiai tinka mėsos, paukštienos, žuvies patiekalams, bulvių gratinui, bandelėms, keptoms daržovėms, taip pat kepti pyragus, keksus ir sausainius.
Garai skanų maistą paverčia dar skanesniu
Pagaminkite mėgstamą maistą skanesnį be papildomų pastangų. Naudokite garus gaminant daržoves, žuvį, mėsą, duoną ir net desertus, kad gautumėte traškius išorėje ir sultingus viduje patiekalus.